LAATSTE NIEUWS   |   CONTACT   |   HOME

Hoofdsponsor

Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
www.vmtbv.nl/
MLM Motorparts
MLM Motorparts
www.mlmparts.com/

Laatste nieuws

17-9-2016 - 5-landentocht 2016

5-Landentocht 2016

 

10 september 2016, we staan weer voor de zoveelste 5-landentocht. Al weken van te voren is het schitterend weer in nederland en ook dit weekend zijn de weergoden ons goed gezind.....25 graden + !!! 

Vooraf hebben 11 bladerunners aangegeven dat ze wel mee willen, dus ergens rond half 10 verzamelen bij van der Valk in Urmond, dan hebben we nog tijd voor een bakkie!

Mede reisgenoten zijn:

Sander, Moniek, Jan, Arie, Jeroen, Thierry, Johan, Pascal, Marcel, Claudia, en ondergetekende. Op het laatste moment hebben ook Roy en Linda aangegeven wel mee te willen! Voorafgaand aan hun vakantie eerst nog een weekendje de beruchte tocht rijden. Mooi dat Linda ook meegaat!

Nog niet eerder vertoond, maar modeljaar 2012/2013 is sterk vertegenwoordigd. 3 stuks.......dat hebben we in  het verleden wel anders gezien!

Zoals gezegd, eerst een bakkie koffie, en rond 10.15 kunnen we vertrekken! Doordat Roy en Linda wat laat aan zijn gekomen en de 2007-Blade nog uit de aanhanger hehaald moest worden is het vertrek weer zoals vanouds redelijk chaotisch.

Sander, Moniek, Jan, Pascsal en Claudia vertrekken als 1e groep. Arie, Jeroen, Thierry, Johan en ondergetekende gaan als 2e groep en last but not least rijden Marcel, Roy en Linda als laatse groep weg.

De route is bekend (niet bij iedereen blijkt later.☺) en het eerste stuk naar de het bekende restaurant vlak voor Bleialf wordt snel afgelegd. Tijd voor een beroemde uitsmijter! Als laatste komen Marcel, Roy en Linda aan. Marcel heeft als voorrijder de eiffel-route in z'n Garmin geladen......... na veel omzwervingen en zoekwerk hebben ze het restaurant toch weten te vinden.

Onder mooie omstandigheden wordt de middag etappe verreden. Colaatje drinken bij de franse grens en rond 18.00 uur arriveerd groep 2 bij hotel Jagerhof.

Blades op de parkeerplaats en dan eerst een biertje nuttigen, dat hebben we wel verdiend! Even voor zeven arriveren ook groep 1 en 3, de club is weer compleet.

Douchen en om 20.00uur (werd 21.00uur) verzorging van de inwendige mens. Jan overhandigd Claudia nog een mooi cadeau, Australisch cross-shirt!

Eten was goed, de verhalen nog beter en na ettelijke biertjes werd rond middernacht het bedje opgezocht.

Na een goede nachtrust zitten we om 08.00 al weer klaar voor het ontbijt, geen buffet zoals gewoonlijk en na een half uur kunnen we ook daadwerkelijk ontbijten!

Tassen weer gepakt, motorpak aan en na betaling van het hotel rijden we rond 09.15uur weer verder om dag 2 van de tocht te beleven, wat mij betreft het mooiste deel van de route.

We zien de Moezel waar een bakkie koffie wordt genuttigd, Cochem met het mooie stuk naar boven en uiteindelijk pauzeren we bij de Nurburgring met een lekker broodje curry-wurst!

Zoals gewoonlijk en zeker bij dit weer is het superdruk bij de ring, dus weer snel verder gereden. Na veel mooie wegen, dito bochten  en s'middags nog een ijsje op een terras gegeten komen we rond 17.00 uur in Maastricht aan. Tanken en frisdrankje om weer even bij te komen. Arie krijgt bericht van Claudia......Pascal is ergens op de route onderuit gegaan, SHIT! Marcel en Claudia zijn bij de motor gebleven totdat de ADAC arriveert, Roy en Linda zijn met de afgevoerde Pascal meegegaan naar het ziekenhuis van Zell. Uiteindelijk blijkt dat Pascal z'n bekken heeft gebroken en dat hij in Zell geopereerd moet worden.

Al met al is het weer een eneverende tocht geworden, maar het is wel heel sneu dat het voor Pascal weer in het ziekenhuis eindigd! 

Persoonlijk strand ik zelf ook 4 km voor de eindstreep......wiellager naar de gallemiezen en voorvelg aan gort gereden.....sleepdienst voert de Blade af.  Via BOR en medewerking van Erik zit er alweer een 2005 exemplaar tussen de voorvorkpoten.....rijd weer als nieuw!

 

Ter afsluiting wensen wij Pascal veel beterschap en hopen dat hij weer snel hersteld!

 

papparossi

 

 
<<< Terug
 
Like us on facebook
 • DoubleTronics
 • Ten Kate Racing
 • Rad
 • Putoline
 • Ten kate
 • Bor Motorparts
 • Gerrit Cnossen
 • Erik Nibbelink
 • MLM Motorparts
 • Ten Kate Webshop
 • Overkamp
 • Motor Oost
 • Rens de Jonge Installaties
 • Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg