LAATSTE NIEUWS   |   CONTACT   |   HOME

Hoofdsponsor

Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
www.vmtbv.nl/
MLM Motorparts
MLM Motorparts
www.mlmparts.com/

Laatste nieuws

30-5-2015 - Pinksterweekend 2015

Bestemming: de Harz. Dit jaar eindelijk weer kamers moeten bijboeken ipv afzeggen. Met 13 Bladerunners naar het mooie Harz gebergte in Duitsland. Inmiddels ons vertrouwde verzameladres in Oldenzaal: Hunenveldlaan 136. Sommigen hadden daar zelfs al een overnachting besproken.......

........maar daar kreeg je dan wel een cursus Garmin instellen voor terug. Als Arie dat geweten had, was ie ook een nachtje eerder gekomen. Zijn route liep via Polen! 1900km's voor dag 1. Zelfs voor de meest die-hard Bladerunner is dat een beetje teveel van het goede. Gelukkig bood Michels last-minute-service ook nog voor Arie een passende oplossing.

 

Ook Rens markeerd zijn plekje in Oldenzaal. De instructie: 'aftanken voor vertrek' wordt soms iets te enthousiast opgevolgt.

Jeroen heeft (inmiddels ex-) Suzuki rijder Tjerry meegenomen voor een weekendje sturen tussen echte motoren. Hoewel het altijd overtuigende vertrouwen in de Honda-machines dit weekend tot het uiterste op de proef wordt gesteld. Krijgen we Tjerry om???? het antwoord is nog altijd niet bekend.

Natuurlijk penningmeester Arie. Aan zijn glimlach te zien is deze foto genomen na de Garmin-update van Michel. Scheelt toch weer 1400km!

En de vaste ploeg uit Deventer. Gepoetst en klaar voor de strijd!

Het wachten is nog op Marcel. Gerrit. Tom, Willemijn en Roy zijn om verschillende redenen wat vertraagd en komen later op de dag op eigen gelegenheid naar Braunlage. Vlak voor negenen (afgesproken vertrektijd) een telefoontje van Marce (locatie Rhoon). Net wakker en hij DENKT dat ie niet om negen uur in Oldenzaal zal zijn. Nu, dat DENKEN wij ook niet. Wij vertrekken alvast, ook Marcel komt op eigen gelegenheid. Na de perfecte verzorging in Oldenzaal (koffie en broodjes!), vertrekken we met z'n allen richting het mooie Duitsland. Eerst een stukje snelweg, om al snel de mooie binnenwegen op te zoeken. 

De eerste koffiepauze is snel gevonden. Een bakker met (alweer) koffie en broodjes. En toillet, op speciaal verzoek.....

Na deze snelle pauze weer gauw verder. Op naar de lunch. Eigenlijk is het rijden van een route niet meer dan rijden van vertrekpunt naar koffiestop, naar lunchplek, naar ijsstop met als uiteindelijke beloning: dat eerste biertje! Tussendoor wat bochtjes en een keer tanken, maar dat is natuurlijk bijzaak.

Lunchstop, keuze nr. 2. Hoewel lekker gegeten had Michel zijn buik al vol voordat zijn (Pauwen)Schnitzel eindelijk werd geserveerd. Morgen McDonalds! Maar hij krijgt de rest niet mee..... Het duurde een beetje lang, maar was zeker niet de slechtste bediening van het weekend zo zou later blijken. Ach, wat geeft het we zitten in het zonnetje en hebben vier mooie dagen in het vooruitzicht. Goed leven! 

Na vele mooie kilometers hebben we het hotel in Braunlage gevonden en kunnen de kamers verdeeld/ ingericht worden. De motoren worden onder bewaking van hondje Bello gestald en het eerste biertje kan genuttigd worden. Smsje van Gerrit: Tom, Willemijn en hij zijn  er bijna. Zat effe wat tegen........ Marcel is inmiddels ook geariveerd. Van Roy nog geen spoor......

Maar daar wachten we wel op onder het genot van....

Het hotel bleek geen bar te hebben (slechts tot 22:00), dus vluchten we elke avond naar een plaatselijke kroeg/ slager/ eettent. Slap ouwehoeren kun je overal, zo blijkt maar weer.

Onder het genot van vele mooie/ vertrouwelijke/ bijzondere verhalen bleven we er zitten totdat we ook daar eruit werden gezet: Feierabend! Roy was inmiddels ook gesignaleerd. De Bladerunners zijn compleet!

 Elke morgen ochtendbriefing.

De volgende ochtend klaar voor de eerste dagtocht. Ontbijten, motoren verzamelen, de juiste route activeren en gaan!

Koffiepauze  onderaan de Kyffhauser. Heel veel bochtjes achter elkaar. Even langs de kant gestaan om een paar local-hero's voorbij te zien vliegen. 

De lunch was deze dag alweer stukken vlotter geregeld (geen Mac Donalds), maar Michel twijfelt nog steeds. Wees niet verbaasd als er in de volgende aangeleverde routes een grote gele M is opgenomen.

Wij laten het ons ondertussen prima smaken! 

Ijsje na afloop, dus weer een geslaagde rit.

Prive parkeerplaats voor de Firebladeclub. Bewaking geregeld door de firma B.ello. Gegarandeerd dat er niemand bij de Blades in de buurt komt 's nachts. Tenzij vrouw, want daar gaat het alarm niet voor af. 

Maar daar is dan weer wat anders voor geregeld:

De vrouwonvriendelijkheid binnen de Firebladeclub wordt naar het schijnt volgend jaar hard aangepakt. In vertrouwen is reeds meedegedeeld dat er volgend jaar meer aanhang aanwezig gaat zijn. Inclusief auto voor de bagage. We gaan het allemaal meemaken. De dames die dit jaar aanwezig waren hebben ondanks alles niet geklaagd. Tenminste, niet daarover.

En elke rit eindigde met het overdenken van onze zonden en het wegdrinken van een paar Haffenroder (mannen weten waarom!)

Klaarmaken voor dagtocht 2. 300 mooie kilometers voor de boeg. Dat betekend voor sommigen even een vaatje olie oppikken bij het locale tankstation. De eerste lunchstop slaat deze dag alle planken mis. Als voorrijder dit keer eens bijtijds een leuk, idylisch tentje opgezocht. Daar worden we echter genegeerd/ weggekeken/ onder protest toegelaten en uiteindelijk toch compleet genegeerd. Duitsland onwaardig. 

Gelukkig zijn we 300m verderop wel van harte welkom en zien we onze voorzitter voor het eerst dit weekend echt genieten van een bord eten. Verder is ie niet moeilijk hoor. Eetsmakelijk Tommie!

 

De laatste avond toch maar het predikaat Firebladeclub-waardig aan het hotel toegekend. Ondanks het ontbreken van een bar (het gevolg is een avondwandeling) toch weer ontzettend genoten van de omgeving/ het gezelschap en het vakantiegevoel. 

Drie classics op een rij maken zich op hun geheel eigen wijze klaar voor ons vertrek richting huis.

Eerst weer olie halen (Tjerry gaat toch weer twijfelen), alle bagage oppakken. Onze gastvrouwen gedag zeggen en de voorwielen gaan weer richting huis.

Dan vallen ook de eerste spetters van het weekend en we eindigen het samenzijn bij een Duits chinees/ wok restaurant. Helaas zijn Tom/ Willemijn en Gerrit al eerder afgehaakt ivm met oplichtende olielampjes (voor Tjerry: achteraf bleek dit vals alarm, niet alle Honda's verbruiken olie)

De meesten kiezen na een prima buffet ivm nat asfalt de snel(ste)weg naar huis. Erik, Monique en ikzelf hebben de route nog (semi droog) uitgereden en toen ook wij door de Garmin de snelweg opgestuurd werden scheen de zon al lang en breed weer. De voorgehouden 100 snelwegkilometers op de display, zijn we na de eerste 10 al zat, dus de optie snelweg vermijden aangevinkt en nog heerlijk binnendoor naar Oldenzaal gestuurd. Eindigen zoals we begonnen zijn: met koffie op de bank. Het laatste stukje naar Deventer is dan altijd weer het begin van de werkelijkheid. Met gemengde gevoelens: blij om weer compleet en zonder pech thuis te zijn, maar oh zo jammer dat het mooie weekend weer ten einde is. Maar goed dat er nog meer komen, dat is zeker!

Nawoord:

Het hierboven beschreven weekend is natuurlijk maar een zeer klein gedeelte van wat er allemaal voorbij is gekomen tijdens deze prachtige dagen en kan een vertekend beeld van de werkelijkheid geven. Voor de rest geldt: was passiert in Braunlage, bleibt in Braunlage. Dan had je er toch echt zelf bij moeten zijn.

Iedereen bedankt voor dit wederom fantastisch verlopen weekend en tot de volgende keer.

Groetjes Sander

 

 
<<< Terug
 
Like us on facebook
 • Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
 • Ten Kate Racing
 • Overkamp
 • Putoline
 • Motor Oost
 • Rens de Jonge Installaties
 • Bor Motorparts
 • DoubleTronics
 • Ten kate
 • Rad
 • MLM Motorparts
 • Ten Kate Webshop
 • Erik Nibbelink
 • Gerrit Cnossen