LAATSTE NIEUWS   |   CONTACT   |   HOME

Hoofdsponsor

MLM Motorparts
MLM Motorparts
www.mlmparts.com/
Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
www.vmtbv.nl/

Laatste nieuws

1-1-2005 - Circuitdag Ales
Beste bladerunners  
 
Ik ben deze zomer met de race-academy en mijn vader Eric Smetsers naar Alès geweest. En wou ff een aanvulling op ons pap verhaal geven over hoe ik het heb gehad daar. 
 
Toen we s’avonds vertrokken uit Tilburg hadden we nog een lange rit te gaan maar eindelijk na een uur of 12 rijden kwamen we aan. Nadat we bij het hotel hadden ingecheckt gingen we naar het circuit ons melden. Op het eerste gezicht zag het circuit er best leuk uit vond ik en had veel zin in de volgende dag. Toen we ons hadden ingecheckt gingen we de baan wat bekijken en daarna weer terug naar het hotel want we waren best moe,na zo`n lange rit (met de bus nota bene).
De volgende morgen was het al weer vroeg dag, toen we op de afgesproken tijd op het circuit aan kwamen werden eerst de groepen ingedeeld. Rood: vrije rijders blauw: gevorderden en mijn groep groen: beginners. 
 
Mijn groep was als laatste dus kon ik nog ff kijken hoe ons pap en de rest reed. Eindelijk was het mijn beurt ik had er zin in! De eerste 2 ronden gingen heel zacht, ik dacht zal wel komen om dat we de banden moeten opwarmen maar tot mijn verbazing bleven ze echt zacht rijden en vond dat best klote dus reed maar heel dicht achter de marshal en trok de motor op zijn achterwiel op het rechte stuk om duidelijk te maken dat ik het echt te langzaam vond gaan.
 Toen de sessie afgelopen was hadden ze toch gezien dat het te langzaam voor me ging en mocht een groep hoger, alleen de wheelies mocht ik niet meer maken in een groep. Kon ik ook niet weten, mocht in ieder geval wel naar de blauwe groep. Ons pap had me ff flink laten schrikken door in de 2e sessie te vallen zoals jullie bij zijn verhaal hebben gelezen, maar gelukkig had ie nix ernstig!! 
 
Dus de 2e sessie dacht ik, zal maar achteraan gaan rijden want dit zijn gevorderden. Na een paar ronde achter elkaar  gereden te hebben om de lijnen te leren vond ik het toch weer best langzaam gaan eigenlijk. Laatste 2 sessie`s mochten we om de beurt achter de marshal aan rijden toen ik eindelijk achter hem aan mocht rijden, 2 rondes, dacht ik zal laten zien dat het me best goed lukt hij begon steeds iets harder te rijden, na elke bocht keek ie achterom  of ik er nog was. 
Maar ik zat dan nog steeds op zijn kont na 2 rondes stak ie zijn duim omhoog dat ik het goed had gedaan en achteraan moest sluiten de volgende was aan de beurt, maar er kwam niemand voorbij toen ik opzij ging rijden. Ik keek achter me en zag dat we de groep een stuk los hadden gereden, vandaar dat ie die duim natuurlijk opstak dacht ik.
 
Nadat de dag was afgelopen zei hij tegen me ging wel lekker he, ik zei vond ik ook wel.
Hij zei dat we maar ff moeten kijken hoe we het morgen doen want deze groep ga je ook iets te snel.  Er was nog 1 snellere blauwe groep en daar mocht ik de volgende dag mee rijden.
We zouden de 2e dag gefilmd worden door Bach, dus hij vertrok vooraan om ons eerst van voren te filmen en dan weer van achter en weer naar de voorkant. Hij had namelijk 2 camera`s gemonteerd. Ik reed achter dus dat duurde ff voor dat ie bij mij was. Ik vond deze groep, die zogenaamd sneller moest zijn, niet sneller dan de andere blauwe groep waar ik in reed. 
Toen ie me een ronde van voor gefilmd had ging ie achter me rijden, zou ie ook 1 ronde doen. Maar na een paar ronde haalden Bach me in en wenkten dat ik er voorbij moest gaan. Dus dacht ik, hij wil dat ik in ga halen. dus begon gas te geven en haalden ze zo allemaal in tot ik bij de marshal was. Ik dacht dat Bach wel gevolgd had, maar die kon het niet meer bij houden en was afgehaakt hoorde ik na afloop van hem. 
De marshal van de snelle blauwe groep zei tegen Jan van Gorp, in mijn groep hoort ie ook niet thuis. Dus wisten ze niet wat ze met me aan moesten en mocht ik een sessie alleen rijden.
Ik moest alleen rijden in de rode groep als vrij rijder dat ging hartstikke lekker en zette een paar snelle rondes neer. 
De voetsteunen kwamen zelfs aan de grond en mijn achterwiel gleed af en toe een stuk weg, wel gecontroleerd. Wat een gaaf gevoel is dat,  maar was door dat alleen rijden wel wat eerder moe dus stopte na 20 min. Ze vonden dat ik goed gereden had maar van alleen rijden leer je natuurlijk niet veel, dus hadden ze besloten dat ik prive les kreeg van Cees Doorakkers, dat vond ik wel gaaf!  Zo gezegd zo gedaan, hij ging eerst voor me rijden,  lijnen laten zien. Daarna ging ie achter me rijden kijken hoe het ging. Tussendoor stopten we en hij zei, gaat wel goed he, maar je moet meer naast de motor hangen dan kan je namelijk harder door de bocht doordat je motor meer rechtop blijft en ik moest een bepaalde bocht  wat later in sturen. Dat ging ik maar proberen en ja als je meer naast je motor hangt kun je eerder op het gas, en de bocht die ik vroeg in stuurde ging ook steeds beter.
De laatste dag  mochten we proberen een goede tijd neer te zetten. Dus heb ik mijn best gedaan en de 2e snelste tijd neergezet van 1:30.545 de enige die sneller was, was Mitch. Hij racet mee met de supersport 600/ONK, hij was  iets meer als een sec. sneller, dus had ik het nog gedaan vond ik met mijn Blade. 
 
 
Als slot mocht ik samen met ons pap en Cees nog een paar ronde rijden. Ons pap filmde mij,  Cees filmde mij en ons pap. Bij de afsluiting kregen we allemaal onze tijden op een a4tje en werd er gezegd dat iedereen vooruit en beter is gaan rijden met in bijzonder Andre (ik), die door alle groepen heen de 2e snelste tijd heeft neergezet. Je snapt ik was best wel trots op mezelf. Na wat champagne gedronken te hebben werd ik door Jan van Gorp nog ff apart geroepen, hij zei dat ik moest gaan racen wat op zich een heel leuk idee is maar het kost helaas te veel centjes. Maar toch leuk om te weten dat ze je zo goed vinden. 
 
We zijn hierna vertrokken want wij zouden niet meer overnachten maar gelijk naar huis rijden.
 
Al bij al kan ik zeggen dat het heel leuk, gezellig en leervol is geweest en kan het iedereen aanraden. Ik heb zelf  heel veel zin om volgend jaar weer mee te gaan, dus hoop dat er veel bladerunners hier hetzelfde over denken en mee gaan,  dan is het nog gezelliger.  
 
groetjes Andre Smetsers  
 
 
<<< Terug
 
Like us on facebook
 • Ten Kate Webshop
 • Putoline
 • Erik Nibbelink
 • Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
 • Bor Motorparts
 • Rens de Jonge Installaties
 • Overkamp
 • DoubleTronics
 • Ten kate
 • Gerrit Cnossen
 • MLM Motorparts
 • Ten Kate Racing
 • Rad
 • Motor Oost