LAATSTE NIEUWS   |   CONTACT   |   HOME

Hoofdsponsor

Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
www.vmtbv.nl/
MLM Motorparts
MLM Motorparts
www.mlmparts.com/

Laatste nieuws

10-8-2008 - Mac-to-Mac tour 2008
 
Onlangs las ik een een welbekend MOTORblad de volgende uitspraak: ‘je hebt twee soorten weer om motor te rijden, mooi weer, en heel mooi weer’. Omdat dit geen Fireblade-special betrof, was het ook ongeveer de enige zinnige uitspraak die erin stond.
Dat deze uitspraak ook echt waar is, bleek tijdens de onlangs verreden clubrit. Vorig jaar had clublid (en secretaris) Roger O al aangegeven nog een mooie rit op de plank te hebben liggen, die absoluut eens een keer in clubverband gereden diende te worden. Dit soort initiatieven worden bij de huidige activiteitencommissie zeker gewaardeerd, dus stond ie voor 2008 op de agenda. 
De laatste keer dat deze tocht door Roger gereden was, was al weer enige tijd geleden, dus kon het geen kwaad om de boel een keer na te rijden/ te controleren. 
 
Op die desbetreffende zondag in juli was het trouwens heel mooi weer. Daarom gaf het ook niet dat er her en der wat verkeerd / omgereden werd. Ik kan nu ook wel zeggen dat er buiten de route om ook nog een paar hele leuke weggetjes liggen……. Die dag hebben we de route van +/- 300km in ruim 360km afgelegd. 
Het was inderdaad een erg mooie/ afwisselende tocht. Vooral de omgeving (Duitse Eifel/ Belgische Ardennen/ Zuid Limburg) was voor een Bladerunner-dagtocht redelijk uniek. Echt zo’n tocht waar je het weekendje-weg gevoel van krijgt. Met goede zin en een route vol gekliederd met aantekeningen ben ik die avond weer heelhuids thuisgekomen. Dit gaat een toppertje worden. Aangezien het laatste deel van de tocht niet echt lekker liep, hebben we besloten dit deel te vervangen door het laatste deel van de bikkeltocht, en dus te eindigen in Maastricht. Hierdoor ontstond meteen de naam Mac-to-Mac tour. 
 
Er moesten eerst nog een aantal mensen op vakantie (Oostenrijk/ Italië/ Portugal, waar blijven de verhalen/ foto’s??!!????), maar op 10 augustus was het dan eindelijk zover.
Na enige verwarring over de ligging van de Mac in Geleen (langs de A76/ A79, ik durf het niet meer met zekerheid te zeggen), stonden er weer een aantal enthousiastelingen te trappelen. Iedereen was op tijd, (in Geleen tenminste…), en er was her en der ook nog naar de poetsdoek gegrepen. 
Uiteraard waren er weer een aantal zeer bekende gezichten, maar gelukkig toch ook weer nieuwe leden en een tweetal introducés. Onder het rollende materiaal bevonden zich zelfs vier paar ronde koplampen! Dé ingrediënten voor een geslaagde dag.
Toch was de stemming niet helemaal euforisch, het was namelijk ‘mooi weer’. Her en der wat twijfel, nog maar een bakje koffie en een blik uit het raam. Of het door mijn overtuigingskracht kwam (het regent vast niet de hele dag), of door het feit dat het gros er al minimaal 200km op had zitten, weet ik niet, maar uiteindelijk is (bijna) iedereen toch van start gegaan. In drie groepen olv Henk de H, Luis B, en ikzelf zijn we toch nog redelijk op tijd aan de tocht begonnen.
Onderweg zijn we de groep van Henk nog een paar keer tegen gekomen, en hebben we ook gezamenlijk (en goed) kunnen lunchen. Luis en zijn gevolg hebben we niet meer gezien. Achteraf bleek dat zij de tocht waarschijnlijk helemaal foutloos hebben gereden, ergens anders (sneller) hebben gegeten en al eerder weer terug waren. 
 
In de loop van de dag werd het trouwens heel mooi weer (had ik toch gezegd….)
Het narijden/ controleren heeft er helaas niet toe geleid dat de route foutloos op papier stond, maar wel dat de tocht van 300km dit keer in 330km kon worden afgelegd. In totaal een dag van heel veel kilometers, gelukkig voor iedereen probleemloos. 
Een buitenlandse dagtocht met veel kilometers heeft mijn interesse altijd al gehad, en gezien het verloop van deze dag is de conclusie dan ook: dat doen we zeker nog een keer. Deze route heeft zeker uitbreidingsmogelijkheden, maar er zijn natuurlijk ook nog andere alternatieven voorhanden. Ik kan echter nu vast een tipje van de 2009 agenda oplichten: er komt weer een Mac-to-Mac tour. 
 
En onthoud: je hebt mooi weer om motor te rijden, ……en heel mooi weer!
Hierbij wil ik het dan ook laten. Voorrijders, hartelijk dank voor het goede verloop. Achterrijders, hartelijk dank voor de gezelligheid. Graag zie ik iedereen met de volgende rit ook weer verschijnen. 
 
Groetjes, Sander
 
 
<<< Terug
 
Like us on facebook
 • Ten Kate Racing
 • Rens de Jonge Installaties
 • MLM Motorparts
 • Putoline
 • Overkamp
 • DoubleTronics
 • Motor Oost
 • Bor Motorparts
 • Rad
 • Ten kate
 • Ten Kate Webshop
 • Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
 • Erik Nibbelink
 • Gerrit Cnossen