LAATSTE NIEUWS   |   CONTACT   |   HOME

Hoofdsponsor

Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
www.vmtbv.nl/
MLM Motorparts
MLM Motorparts
www.mlmparts.com/

Laatste nieuws

15-10-2019 - 5-landentocht 2019

 

5-landentocht 2019!

"De Franse zon lijkt alweer ver weg. En ook de Oldenzaalse regen is inmiddels weer opgedroogd. Toch hebben we de hele maand \september nog voor ons, dus nog even een lichtpuntje: de welbekende vijf-landentocht. Een aantal Fireblades, een mooie tocht door vijf landen, de geur van een brandend haardvuur, een gezellige avond en aan het einde van dag twee het gevoel dat je iets gedaan hebt. Mooi toch?"

Met zo'n uitnodigings-tekst denk je toch,.....dat wordt weer een mooie editie van de 5-landentocht! De laatse jaren zijn we  verwend met super weer, dus wat houd ons dit jaar tegen.......regen????

Vanuit Heteren vertrekken we met 4 Fireblades richting Urmond, ons bekende startpunt, om daar met deelnemer 5 de tocht te kunnen starten. 5 deelnemers.......5 landentocht........5 mannentocht!! Voordat we Urmond uberhaupt bereiken worden we op de A73 al op een riante omleiding getrakteert. De laatste 30 km gaan echt binnendoor en we zijn daarom precies om 10.00 bij van der Valk waar we Michel ontmoeten.

Na een kopje koffie op het terras, ja het is droog!, besluiten we om te vertrekken om een mooi rondje Nederland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland te gaan doen. De route is bekend en de eerste km's worden vlot afgelegd. Door nog steeds niet afgeronde werkzaamheden worden we in Belgie voor de 4e keer dit jaar omgeleid over een stukje asfalt dat de naam "weg"niet mag dragen, wat een DRAMA! Eenmaal daar voorbij wordt het beter en we zetten koers naar onze bekende lunchplek in Bleialf....autisten dat we zijn!

Het restaurant is open en de uitsmijters smaken heerlijk!

Na de lunch zetten we koers naar Dasbourg en Vianden. Het duurt niet lang of het begint te regenen, eerst nog wel te houden maar daarna gaat het toch wat harder. Als je nat wordt op plekken waar je niet nat wilt worden, wordt het tijd om te gaan schuilen.....tankstation bij Dasbourg. Tanken vol en wij even droog staan.

Her en der komt er regenkleding te voorschijn en wordt aangetrokken, we moeten immers door!

De beroemde afdaling naar Vianden laten we links liggen en we komen via de hoofdweg Vianden binnen. Naarmate de middag vordert neemt ook de regen af en als we de Franse grens naderen is het droog en het zonnetje komt er zelfs bij!  In Mondorf een bakkie koffie drinken, hoort standaard in het programma.

Tijdens de laatste etappe naar Kell am See worden we nog getrakteerd op een stukje offroad rijden i.v.m. brug in aanbouw en een bagagerekje die tijdens de rit zijn eigen weg wil gaan zoeken. Nadat deze problemen ook zijn overwonnen bereiken we rond 18.00 uur Haus Doris in Kell am See.

Achteraf gezien hebben we toch een mooie 1e dag beleeft. Tassen worden van de motoren gehaald, kettingen worden gesmeerd en de kamers worden opgezocht. Na een heerlijke douche gaan we naar het restaurant om een lekker biertje/cola te drinken.

Het eten smaakt goed, de avond is gezellig maar rond 23.00uur besluiten we het bed op te zoeken.

Na een goed ontbijt op zondagmorgen vertrekken we rond 09.30uur voor deel 2 van de route. Eerst tanken bij de plaatselijke pomp waarna we onder een gematigde regenbui onze weg vervolgen. Vandaag rijden we via Cochem naar de Nurburgring en daar vandaan richting Maastricht. Voordat we Cochem bereiken worden de druppels steeds dikker,............stoppen dan maar!

Een bakkie koffie gaat er wel in, en omdat het maar blijft regenen smaakt een 2e ook goed. Volgens weerman Michel hangt de bui boven Cochem en daar blijft hij ook nog wel even hangen......

Toch maar doorrijden dan, ook al blijft het regenen. Michel houdt het voor gezien bij Adenau en vervolgt zijn weg naar huis via de autobahn.

De overige vier besluiten de route gewoon af te maken en warempel..... het wordt weer wat droger! De laatste 60 km worden onder een waterig zonnetje afgelegd zodat we rond 17.00 uur bij de BP-pomp in Maastricht arriveren.

Onder wisselende omstandigheden toch een heel mooi rondje gereden, ik kijk al weer uit naar de 2020 editie!

Sander, Erik, Johan en Michel, bedankt voor weer een mooie 5-landentocht.

 

 
<<< Terug
 
Like us on facebook
 • Ten Kate Racing
 • Gerrit Cnossen
 • Bor Motorparts
 • Ten Kate Webshop
 • Rad
 • Ten kate
 • MLM Motorparts
 • Overkamp
 • Erik Nibbelink
 • Putoline
 • Rens de Jonge Installaties
 • Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
 • DoubleTronics
 • Motor Oost