LAATSTE NIEUWS   |   CONTACT   |   HOME

Hoofdsponsor

Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
www.vmtbv.nl/
MLM Motorparts
MLM Motorparts
www.mlmparts.com/

Laatste nieuws

11-5-2019 - Eifelweekend 2019

Op wintersport met de CBRrrrrrrrr Fireblade club

Na een warme winter en een grillig voorjaar was het wel weer eens hoog tijd voor een lekker weekendje motorrijden. Een tripje naar de Eifel is altijd goed natuurlijk. Uiteindelijk 8 aanmeldingen, en ruim 1000km aan uitgezette route: succes verzekerd.

Na het overmaken van de nodige euro's (ovv weekend Eifel 2019), was een slaapplek gegarandeerd. Bestemming dit jaar: hotel Am Vulkanberg in het Duitse Manderscheid.

Bij de pomp in Heteren ontmoeten we Gerrit en Johan. Fresh waren niet alleen de koffie en de broodjes. Na het uitzoeken van een mooi setje plastic (onder) handschoenen kon de tweede etappe richting het warme zonnige zuiden (Urmond) beginnen.

Bij onze favoriete vd Valk ontmoeten we ook Lineke, Alex en Jarno. Michel moest als aandrager van de bestemming en creatieve vader van de routes helaas verstek laten gaan. Griep of andersoortige gezondheidsproblemen gooiden op het laatste moment roet in het eten. 7 paar koude handen en evenzoveel dik aangeklede Bladerunners konden aan het eerste weekend van 2019 beginnen.

Eerste stop was voor de lunch. Rond lunchtijd niet veel soeps te vinden. Hooguit een aspergesoep of een tosti met een dure naam. Belgie voor lunch? Niet bladerunnerwaardig. Snel door naar het land van de Schnitzels en Strammer Maxxen. Wel even lekker kunnen opwarmen

In Luxemburg aangekomen krijgt onze introduce als eerste last van nerveus knipperende brandstoflampjes. Tijd voor de eerste tankstop.

Netjes op de Hunda- parkplatz neergezet. (Niet voor Yamaha's)

Heel langzaamaan (we zijn inmiddels ruim 200km onderweg) begint het zonnetje te doen waarvoor het is aangenomen. Opwarmen!

De route is overigens weer erg geslaagd, aan bochten geen gebrek. Toch komt tegen het einde van de middag het einddoel voor die dag in zicht en worden we hartelijk ontvangen door de (Nederlandse) eigenaren van hotel Am Vulkanberg.

De motoren in de overdekte stalling en wij snel naar binnen waar de kachel wel deed wat de zon die dag niet voor elkaar gekregen heeft.

Oud in een nieuw jasje en nieuw in een oud jasje.

Na een lekker koud biertje om op te warmen konden we aan tafel. Geen Schitzels op het menu (want die eten jullie overdag al, aldus de kok), maar wel een perfect driegangen menu. Een mooie avond en vol verwachting over wat de dag van morgen zal brengen.

En die bracht:

Sneeuw.........

En meer sneeuw................

Aangezien skieen voor dit weekend niet op het programma stond, zat er niets anders op dan uitgebreid rustig ontbijten en hopen dat het snel een beetje op zou warmen (het liefst een graag of 20...). Na een uurtje of wat wortelschieten zag zelfs de meest optimistische Bladerunner wel in dat de geplande dagtocht van 360km het niet ging worden vandaag. Toch jammer van al die ongebruikte bochten....

Gelukkig is de moderne tijd met ons en kon eidelijk de functie 'rondreis' op de nieuwe Garmin eens getest worden. U vraagt een rondrit van ca 100km en de Garmin knutslt wat in elkaar. Een uitgelezen dag om dit eens te proberen. Nog twee mede die-hards gevonden om deze kouwe-klauwen rit (en tevens de eerste officiele 'korte rit' van de firebladeclub) te gaan verrijden.

Dat is 1.

Dat is 2.

En daar is nummer 3.

Het was een gok, maar deze pakte goed uit. Een leuk ritje (made by Garmin) en zelfs de zon deed zijn best. Warm werd het niet, maar genoten hebben we wel.

 

Na goed twee uur rijden waren we weer terug in het hotel. Tijd om weer eventjes op te warmen op het zonnige terras.

Zoals elke kilometer smaakte deze ook naar meer. Daarbij was er de herrinnering aan een zeker restaurant van vorig jaar, en een lichte zucht naar schitsel. 1+1+1=3, dus nog een keer de Garmin ingesteld naar restaurant 'driegangen dagmenu voor weinig' en samen met Jarno nog even een goede lunch gehaald.

Net te laat voor het dagmnenu (bestaat overigens nog steeds), maar wel een goede Jagerschnitzel gegeten. En daarna met een kleine omweg weer terug naar het hotel. Al met al weer een dagvullend programma en 215km gereden. Dag 2 ook geslaagd!

Het werd nog weer zonniger en het begon nog aangenaam te worden buiten. Biertje verdient!

Na weer een erg gezellige avond met goed eten en drinken was het tijd voor alweer de laatste nacht. Weer of geen weer, morgen moesten we wel aan de terugreis beginnen.

Deze ochtend geen ski-weer, maar recht op ijsvrij hadden we wel kunnen bedingen.

Howel de vijver nog niet dichtgevroren was, voelde het wel zo.

Na een kort telefoontje bleek ijsvrij er niet in te zitten (niet zo geloofwaardig in mei), en was het toch echt tijd om de boel in te pakken. Opstellen voor de groepsfoto (op verzoek van de eigenaren van het hotel), en daarna weer richting Maastricht.

De route had grote raakvlakken met een eerder verreden tocht, dus toen de bekende Chinese pizzaria weer in beeld kwam hebben we hier weer een koffiestop ingelast.

De cappuchino met slagroom zat ook nog in het assortiment. Goede dingen moet je niet veranderen zullen we maar zeggen.

Tot ver in de middag bleef het gelukkig zonnig en droog.

Strammer Max: check!

Maar in de Ardennen aangekomen lag de sneeuw nog in het bos. Heerlijk zo'n weekendje wintersporten in mei!

Zoals aan alle goeie dingen kwam ook aan dit weekend weer een eind. Eindpunt voor menig bladerunner weekend: de BP in Maastricht.

Het hadden er wat meer mogen zijn volgens sommigen, maar al met al weer een mooi eindresultaat:

Mensen, bedankt voor weer en gezellig weekend en graag tot ziens!

 

 
<<< Terug
 
Like us on facebook
 • Rens de Jonge Installaties
 • Rad
 • Motor Oost
 • Bor Motorparts
 • MLM Motorparts
 • Ten Kate Racing
 • Verschoor Metaal Techniek BV Culemborg
 • Putoline
 • DoubleTronics
 • Ten Kate Webshop
 • Gerrit Cnossen
 • Overkamp
 • Erik Nibbelink
 • Ten kate